Esküvöi Lightroom preset teszt: Sleeklens – Forever Thine Esküvő Workflow

Posted By On 30 ápr 2016

Néhány nappal ezelőtt megkeresett a  Sleeklens.com oldal, hogy írjak pár sort az új esküvői workflowjukról. Az oldal professzionális workflow-kat kínál olyan fotósoknak, akik próbálják minimalizálni az editálással töltött időt és jobb eredményeket akarnak.

Számomra is, mint minden fotós számára a legnagyobb kérdés, hogy mennyi időt fordítok a képek szerkesztésére. Íme egy gyors teszt amit a Forever Thine Wedding Lightroom preset (Sleeklens wedding lightroom presets) felhasználásával készítettem.

Elöljáróban szeretném elmondani, hogy a csomag nem csak preseteket tartalmaz, hanem ecseteket is (amik nagyon jók, könnyen használhatóak és megkönnyítik a munkát).

A presetek installálása nagyon egyszerű. A csomag tartalmaz egy leírást, ami lépésről-lépésre leírja az egész folyamatot azoknak, akik még nem telepítettek Lightroom preseteket. Az installálás után a presetek listájában megjelennek a presetek:

Review1

 

Kipróbáltam az összes presetet, volt időm játszani velük és azonnal találtam pár kedvencet. Nem lehet azt mondani, hogy ezek varázslatos „1 klikk presetek”, de néhány kattintással szép eredményeket lehet elérni. A vintage színvilágtól, a filmesen (ahol a presetek híres filmek után kapták a nevüket) és fashion-ön keresztül a fekete-fehérig nagyon sok lehetőség van. Szintén a color correct és a polish presetek nagyon jól használhatóak. Szerintem a vintage presetek a leggyengébb láncszemei ennek a csomagnak, bár hozzá kell tennem, hogy én nem vagyok vintage esküvői stílusért oda. Viszont ezt ellensúlyozza a fekete-fehér presetek minősége, amiknek kb. 70%-a nagyon tetszett. A filmes presetek drasztikus módon nyúlnak bele a képekbe, és még mielőtt bárki izgatott lenne, hogy ez filmes emuláció, el kell, hogy keserítsem….nem az.

A másik nagyon jó dolog, azok az custom brush (ecsetek), amiből több mint 20-at tartalmaz a csomag és hihetetlenül jól lehet használni, legyen szó expozíció korrekcióról, árnyék vagy fény fel ill. visszahúzásáról vagy akár az esküvői ruha részleteinek kiemeléséről.

Most pedig megosztok néhány képet amit ezzel az esküvői workflow-al készítettem (select=utána, candidate=előtte). Azt is meg kell említenem, hogy a helyes fehér egyensúly elengedhetetlen minden utómunkánál.

Továbbá az itt látható képek csak a csomagban használt presetekek és ecsetek felhasználásával készültek, nem lett utólag húzgálva (tweakelve) egyik sem. Rengeteg oldal felteszi a különböző preseteket amiket utólag még húzgálnak, és persze otthon a felhasználónak/vevőnek sosem lesz olyan a végtermék mint az oldalon ami árulja.

Review2

Review3

Review4

Review5

 

Összegzés:

Ez egy nagyon hasznos és munkafolyamatot megkönnyítő lightroom preset csomag, legyen szó profi fotósról vagy hobby fotósról. Kb. 1 óra alatt átfutható az összes preset és ha egyszer végignéztük, akkor mindenki talál magának néhány kedvenc presetet. Érdemes-e megvenni? Ha fontos a gyors munka és van egy kis extra pénz is, amit erre el lehet költeni akkor javaslom a csomag megvásárlását.

Nézzetek rá a Sleeklens oldalára (Sleeklens.com) ahol mindig vannak akciók, presetek Lightroomhoz és Photoshophoz is, illetve tutoriálok és workflow-k is, még magyar pénztárcához mérten is vállalható áron.


Categorys: Uncategorized

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük